PvdA-fietskaravaan doet Stadskanaal aan

STADSKANAAL - Maandag 11 maart bezoekt Tjeerd van Dekken, PvdA-lijsttrekker bij de provinciale statenverkiezingen, de gemeente Stadskanaal.

Hij doet dat per fiets. In zijn kielzog neemt hij partijgenoten mee waaronder Egbert Hofstra en Jan-Willem van de Kolk, de lokale kandidaten voor respectievelijk het waterschap en de provinciale staten.

Tijdens de fietstocht wordt Wedeka bezocht. Van Dekken: "Wedeka is een belangrijke werkgever in de Veenkoloniën. Het bedrijf krijgt veel voor kiezen, maar doet het goed. Het is schrijnend dat dit kabinet de multinationals miljarden geeft, terwijl de bezuinigingen op de werkvoorzieningsschappen door worden gezet."

Ook stopt de fietskaravaan bij het Noorderpoort. Volgens Van Dekken een onderwijsinstituut waar Stadskanaal trots op mag zijn: "De school is van groot belang. Wellicht maakt een technische HBO-variant nu toch weer kans om onderdak te krijgen in het prachtige gebouw. Ik ga graag in gesprek of we een onderzoek naar zo’n variant kunnen ondersteunen."

De lijsttrekker laat hij zich ook informeren over de leegstand en de gevolgen van de bevolkingsdaling. De centrumwinkeliers vertellen over de maatregelen die in het centrum worden genomen. "Knoalsters maken zich zorgen. De gemeente dreigt aan dynamiek en kracht in te boeten. Toch liggen er kansen, maar dan is het nodig dat de regio beter samenwerkt en de provincie meer oprechte belangstelling toont", aldus Van Dekken.