Peiling: GroenLinks kan de grootste partij worden in de provincie Groningen

STADSKANAAL - Het belooft spannend te worden op 20 maart. Volgens een Groningse peiling, uitgevoerd door Maurice de Hond, wordt GroenLinks met 12% van de stemmen de grootste partij bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Groningen.

De huidige coalitiepartners SP, CDA en ChristenUnie volgen op de voet met elk 9 tot 11% van de stemmen.

Lijsttrekker Nienke Homan: "De afgelopen vier jaar hebben we ontzettend hard aan de weg getimmerd om de verduurzaming van deze provincie op stoom te krijgen en dat is gelukt. Goed tegen klimaatverandering, maar ook goed voor groene banen. Die hebben de toekomst. Bij deze verkiezingen gaat het er ook om dat de energietransitie eerlijk verdeeld wordt: de lusten én de lasten. Dat wij in deze peiling als grootste uit de bus komen sterkt ons in onze visie dat het duurzamer én socialer moet!"

Met nog een week te gaan tot aan de verkiezingen gaat GroenLinks nog niet rusten. Het is belangrijk dat iedereen die een groene toekomst wil, ook echt gaat stemmen. Daarom gaat GroenLinks ook dit weekend in alle gemeenten de straat op om met mensen te praten over wat hun beste groene en sociale oplossingen zijn. Ook Tom van der Lee, Tweede Kamerlid voor GroenLinks, reist af naar Groningen om met bewoners van de Fazanthof en de Hamplaats te spreken over de versterkingsopgave die al 5 jaar uit blijft.

"Met deze peiling op zak gaan onze vrijwilligers komende week nog gemotiveerder aan de slag. We hebben nu de kans om voor het eerst de grootste te worden in de provincie Groningen en daarmee voor ruim een half miljoen mensen een socialere en groenere provincie te worden."