Geweldig mooi accordeonfestival in Theater Geert Teis in Stadskanaal

STADSKANAAL - De zevende editie van het Internationaal Accordeonfestival in het Theater Geert Teis in Stadskanaal heeft bijna 300 liefhebbers van accordeonmuziek op de been gebracht.

Dat meldt woordvoerder Jac Puts van het organisatiecomité. Het publiek kon genieten van muziek van onder meer Pietro Adragna uit Italië, Second Souffle uit België en de Nederlanders Vincent van Amsterdam en Gert Wantenaar.

"Het was een geweldig mooi festival", blikt de inwoner van Stadskanaal terug. "We zijn tevreden met het aantal bezoekers. We hebben na afloop alleen maar positieve reacties gekregen. We zijn overspoeld met lovende woorden. En de gesprekken of de e-mails eindigen steevast met 'Tot volgend jaar, tweede zondag in maart'. Volgend jaar vindt de achtste editie plaats op zondag 8 maart en dan rekenen we op minimaal 400 bezoekers in de zaal."

In tegenstelling tot voorgaande jaren was het programma ingekort van 13.30 tot 17.00 uur, met één pauze van 30 minuten. "Omdat dit heel goed is bevallen bij zowel de organisatie alsook bij het publiek gaan we hiermee in de toekomst verder. Het programma was heel gevarieerd met iets kortere setjes en dat viel goed in de smaak bij het publiek."