Richart Joling uit Beinsdorp wil de 'provincie' in

BEINSDORP -Op woensdag 20 maart vinden in Nederland de Provinciale Staten verkiezingen plaats.

In de provincie Groningen staat Richart Joling (43) uit de gemeente Westerwolde op plek zeven van de kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid.

"Ik ben opgegroeid, geboren en getogen in Beinsdorp", vertelt de 43-jarige ondernemer. "Een markante arbeiderswijk in het onderste puntje van Groningen. Eerlijk delen, opkomen voor hen die in een lastige positie zitten: het is mij met de paplepel ingegoten."

Joling werd bekend als raadslid van de voormalige gemeente Vlagtwedde. Hij staat te boek als een echte volksvertegenwoordiger; altijd bereikbaar en dichtbij de inwoners. Zo zette hij zich in voor de sanering van de vervuilde grond op het COA-terrein.

Volgens de sociaal-democraat is het erg belangrijk dat Westerwolde goed vertegenwoordigd is in het provinciebestuur. "Bij het maken van keuzes, is het belangrijk dat de regio goed vertegenwoordigd is. Neem bijvoorbeeld de Nedersaksenlijn, de spoorverbinding langs Emmen, Ter Apel en Stadskanaal. Alleen met veel energie kun je dat voor elkaar krijgen. Ik wil ik me er keihard voor inzetten."

Joling gaat ook andere onderwerpen na aan het hart. "De PvdA zet zich in voor gratis openbaar vervoer voor alle leerlingen vanaf 16 jaar ongeacht de opleiding die ze volgen. Ook is het van belang dat inwoners en boeren niet opgezadeld worden met investeerders die megastallen neerzetten. In al onze standpunten klinkt ons basisprincipe door, namelijk dat de lusten en lasten eerlijk moeten worden verdeeld. Hopelijk kiezen daarom veel inwoners op mij partij."