Stichting ‘Blijven Wonen in Westerwolde’ houdt informatiebijeenkomst

VLAGTWEDDE - De stichting Blijven wonen in Westerwolde houdt donderdag 28 maart in Zaal 12 in Vlagtwedde een informatiebijeenkomst voor inwoners in en rondom Vlagtwedde.

De stichting heeft als doel het realiseren van huisvesting voor 55-plussers die graag in Westerwolde willen blijven wonen, maar voor wie onderhoud aan huis en tuin lastig wordt. Een keuze is dan òf het huis aanpassen òf verhuizen.

Dat laatste is niet zo eenvoudig. Menigeen wil graag in de vertrouwde omgeving blijven wonen. Om dat mogelijk te maken wil de stichting onder andere leegstaande boerderijen verbouwen tot appartementen waar mensen gemeenschappelijk wonen, steun en gezelligheid aan elkaar hebben èn waar de privacy verzekerd is.

Het bestuur van de Stichting geeft tekst en uitleg over de plannen op korte termijn en over een mogelijke locatie in Vlagtwedde. Daarnaast wordt informatie verstrekt over de manier waarop een project gerealiseerd kan worden en hoe belangstellenden zich kunnen opgeven als aspirant-bewoner.

Namens de gemeente Westerwolde spreekt beleidsmedewerker Bart Gorter over de nieuwe gemeentelijke woonvisie. Hieke van der Kloet, docent aan de Hanzehogeschool Groningen, gaat in op gemeenschappelijk en levensloopbestendig wonen.

De bijeenkomst in Zaal 12 in Vlagtwedde begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, maar van te voren aanmelden is dringend gewenst.

Aanmelden kan via de website: www.blijvenwoneninwesterwolde.nl of stuur een mail naar info@blijvenwoneninwesterwolde.nl