10 do’s en dont’s bij het aanschaffen van een overhemd

Bij het aanschaffen van een overhemd kun je gemakkelijk de fout in gaan. Bepalen welk overhemd bij jou past is een zorgvuldig proces, maar het is de moeite waard! Wat zijn de do’s en dont’s bij het kopen van een overhemd. Lees hieronder snel meer!

De 5 do’s bij het kopen van een overhemd

1) Overhemden passen

Zorg altijd dat je een overhemd past voordat je hem koopt. Door het overhemd te passen weet je beter hoe het je staat.

2) Soort stof

Je moet weten welke stof je wilt hebben. Er zijn verschillende stoffen en ieder heeft andere eigenschappen. Synthetische stoffen ademenen niet goed en linnen overhemden kreuken snel. Katoen wordt het meest gebruikt en is ideaal gedurende het hele jaar.

3) Boordmaat

De juiste boordmaat is van essentieel belang bij een overhemd. Zeker als je nog een stropdas draagt. Vaak wordt er in de winkel de boordmaat opgemeten. Wanneer je de juiste boordmaat hebt, zit het overhemd fijn om de nek met het bovenste knoopje gesloten. Je kunt de boordmaat ook zelf opmeten. Pak een meetlint en meet rondom de hals met een vinger er tussen. 

4) Pasvorm

Er zijn verschillende pasvormen voor een overhemd. De meest bekende zijn; comfort fit, regular fit, modern fit, tailored fit en slim fit. Comfort fit en regular fit is voor mannen die een buikje hebben en van veel bewegingsruimte genieten. Modern fit, tailored fit en slim fit zijn allemaal getailleerde modellen. Het ene model is getailleerder dan de andere. Kom je er niet uit? Dan is het verstandig om contact op te nemen met heren overhemden winkel, zoals overhemden.com.

5) Overhemden strijken

Draag je veel overhemden? Dan ken je het probleem van strijken. Kies voor een overhemd dat gemaakt is van een synthetische stof. Het kreukt minder en na het wassen hoef je het alleen op te hangen. Na het drogen zullen de kreukels verdwijnen zijn. Daarnaast kun je voor strijkvrije overhemden kiezen. 

De 5 don’ts bij het kopen van een overhemd

1) De verkeerde maat

Het gebeurt regelmatig dat de verkeerde maat besteld wordt. Dit komt doordat de ene man graag een ruimer overhemd wilt en de andere man een strakker overhemd wilt. Het is verstandig om in acht te nemen dat een overhemd in de was krimpt en daardoor iets strakker gaat zitten.

2) Een overhemd dat te kort is

De lengte van een overhemd is belangrijk. Zorg dat de zijkant van het overhemd tot je gulp van de broek komt. Met de juiste lengte voorkom je dat het overhemd uit je broek kruipt. Overigens oogt het minder professioneel als het overhemd te kort is.

3) De verkeerde kleur

Het kiezen van de juiste kleur is even belangrijk als het bepalen van de juiste maat. Is je huidskleur vrij bleek? Dan is het mooier om een wat donkerder overhemd te dragen.

4) Schouderpunten

Zorg ervoor dat de schouderpunten altijd op één lijn zitten met de schouders. Als dat niet het geval is is het overhemd te breed of juist te strak.

5) Dezelfde kleuren overhemden

Iedereen heeft een favoriete kleur voor zijn overhemd. Het is overigens wel leuk om afwisseling te zoeken in de kleuren die je draagt. Kies voor de verandering een overhemd met een patroontje.