Sammy-Jo Lindeboom finalist Miss Beauty of Groningen

ONSTWEDDE - Zestien vrouwen uit de provincie Groningen maken kans om de titel Miss Beauty of Groningen in de wacht te slepen. De naam van Sammy-Jo Lindeboom staat ook op de lijst.

"Ik ben destijds door de organisatie benaderd om me aan te melden voor de verkiezing", vertelt de 20-jarige inwoonster van Onstwedde die Media & Vormgeving studeert. "Helaas was ik de eerste castingdag verhinderd, maar gelukkig heb ik enkele weken geleden een tweede kans gekregen. Met succes, want na de voorstelronde, de bikini ronde en de vragenronde in het Engels kreeg ik van de juryleden te horen dat ik door was naar de finale. Hartstikke leuk natuurlijk!"

De ontknoping vindt plaats op zaterdag 18 mei in Hoogezand. In opmaat naar de provinciale finale vinden uiteenlopende activiteiten plaats. Van jurken passen tot catwalk training. "We worden goed begeleid," weet Sammy-Jo.

Lezers van de krant kunnen op de website van de Miss Beauty of Groningen een stem uitbrengen op de kandidaten. De uitslag telt gedeeltelijk mee voor het eindklassement dat zaterdag 18 mei bekend wordt gemaakt.

Paul Abrahams