Online Nederland steunt Wildlands massaal

Assen

‘Kom niet aan Wildlands’, lijkt online Nederland nu te roepen. Na de negatieve berichtgeving in diverse media hebben vele reviewers een zeer positieve beoordeling gegeven aan het themapark.

Door Vincent Trechsel Wildlands mag een punt hoger noteren op beoordelingssite Zoover dan daags voor de forse kritiek en scoort op dit moment een 7.3. Het slechte rapportcijfer van voor de wederopstandig (5.4, red.) lost zichzelf zo op, lijkt het. Maar geeft de score nu wel een goede weergave van dat wat in het park te beleven is of zijn alle mensen, die Wildlands een warm hart toedragen, in opstand gekomen en zo het park van allemaal tienen en lovende reacties te voorzien? Is het park nu ineens goed en is het wel slecht geweest? De slechte beoordelingen logen er niet om. Het commentaar dat de dieren ‘op vakantie waren’ en er alleen Slush Puppies en hotdogs te zien waren, is niet mals. ‘Het park is te groot, er is geen beleving, de entreeprijs is te hoog’. Deze reacties zijn in zo’n beetje elke negatieve reviews terug te lezen. Lariekoek of toch een beetje waar?

Leeuwen

Grootste euvel is de entreeprijs van dertig euro en de daarbij behorende verwachting. Het toverwoord van Wildlands is beleving, maar het kan zijn dat de slangen onder de rotsen liggen, de leeuwen slapen en zelfs de doorgaans actieve bavianen timide rondlopen. De dieren – die daarmee gewoon natuurlijk gedrag vertonen – laten hun kunsten niet zien wanneer bezoekers dat willen en werken op die manier niet mee aan hun beleving. Dieren gekooid op een presenteerblaadje is niet meer van deze tijd, maar de grote verblijven dwingen de gasten wel op zoek te gaan naar zijn bewoners. Directeur Frankwin van Beers noemde in Dagblad van het Noorden zijn Wildlands de dierentuin van de toekomst. “En voor veel mensen is dat wennen”, zei hij tegen de krant.

Review

Slechte reviews dragen niet bij aan de bezoekersaantallen, maar Wildlands weet ook dat internet een wereld van uitersten is en acht het niet nodig om over de ontstane commotie in de verdediging te schieten. En wat betreft het aantal beesten: het dierenbestand is inmiddels opgekrikt met vier Chinese alligators, met vis gevulde zoet- en zoutwateraquaria, een bedreigde schildpaddensoort en een roedel axisherten, die nog wel even achter de schermen verblijft. De komst van deze dieren staat al zo’n twee jaar op de agenda. Daar kwam geen review aan te pas.

Auteur

Redactie