Aa en Hunze biedt recreatieondernemers de mogelijkheid voor een bedrijfsscan

Assen

Op verzoek van een aantal bedrijven uit de verblijfsrecreatie heeft de gemeente Aa en Hunze afgelopen zomer een onderzoek gedaan. Hieraan hebben 300 toeristische gasten deelgenomen.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “Uit de enquête kwam naar voren dat de natuur en vele recreatiemogelijkheden de belangrijkste redenen zijn om dit gebied te bezoeken. Om recreatiebedrijven ‘toeristproof 2020’ te maken biedt de gemeente ondernemers de mogelijkheid om een bedrijfsscan te laten doen. Op deze manier hopen we de dag- en verblijfsrecreatie in Aa en Hunze naar een nog hoger niveau te tillen.” Bedrijfsscan door een expert Recreatieondernemers kunnen hun bedrijf laten testen door professionele leisure (vrije tijds) experts van netwerk- en adviesorganisatie Pleisureworld. De scan levert een 10-punten verbeterplan op met concrete tips en aanbevelingen om de onderneming ‘toeristproof 2020’ te maken. Met als doel nieuwe inzichten en concrete tips en aanbevelingen om het productaanbod, de productieprocessen of diensten te optimaliseren. In 2017 kunnen acht ondernemers een bedrijfsscan laten doen. Enquête Uit de enquête is naar voren gekomen dat activiteiten die gasten ondernemen in het gebied voornamelijk fietsen en wandelen zijn. Een belangrijk speerpunt voor de gemeente en betrokken partijen om te voorzien in een optimale toeristische infrastructuur. Ondernemers staan ook voor de uitdaging om te zorgen voor een fijne verblijfsaccommodatie en activiteiten die aansluiten op de beleving. Online boeken, optimale bereikbaarheid en oog voor betaalbare kwaliteit zijn de minimale eisen van gasten. Om recreatieondernemers daarbij verder op weg te helpen krijgen ze de mogelijkheid om een bedrijfsscan te laten doen. De enquête is ingevuld door toeristische gasten die in Aa en Hunze een dagje uit of op vakantie waren. Meer informatie Bent u recreatieondernemer en wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Gerda Kamps, beleidsmedewerker Recreatie en Toerisme bij de gemeente Aa en Hunze, via gkamps@aaenhunze.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama