Noordscheschut wint Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

EMMEN

In de volgepakte Emmer sporthal Angelslo won Noordscheschut zaterdag het veertigste Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. De grote finale werd na een spannende strijd met 5-3 gewonnen van SVBO (zo.) uit de Emmer wijk Barger-Oosterveld. Zeven minuten voor tijd stond Sport Vereniging Barger Oosterveld nog met 3-2 voor.

Zaterdag tweedeklasser ‘Schut’ won het befaamde toernooi voor de eerste keer. Zaterdag tweedeklasser DZOH uit Emmen werd knap derde door eersteklasser HZVV uit Hoogeveen in de troostfinale met 4-3 te verslaan. SV Dedemsvaart eindigde - ook al erg netjes - als vijfde. De derdeklasser uit Overijssel won de strijd om die plaats na strafschoppen van Nieuw Buinen.

Lang dienstverband

Voorzitter Jo Assen van het zaaltoernooi zwaaide na een lang dienstverband - hij was veertien jaar preses en maakt al dertig jaar deel uit van de organiserende commissie - af. Hij wordt opgevolgd door Gradus Zwiers, maar blijft zich als vrijwilliger inzetten voor het toernooi.

Auteur

Redactie