Freek Hoolsema uit Assen wint Schutrups Wintertrail in Exloo

Assen

Freek Hoolsema, winnaar van het overall klassement 2016 van het Schutrups Loopcircuit, ging zondag ook aan de haal met de overwinning in de Schutrups Wintertrail. De Assenaar kreeg de zege overigens niet cadeau.

In de wedstrijd over acht Engelse mijlen ontstond al snel een kopgroep van vier man waaruit Hoolsema en Joost Hindriks overbleven. Lang leek het erop dat Hindriks de wedstrijd zou winnen, hij lag continu op kop, maar in het laatste bosje voor de finish vond Hoolsema zijn tweede adem en sprintte naar de zege. Zeventien seconden voor Hindriks. Jef Poelman eindige op 61 seconden als derde. Bij de dames zegevierde Janke van der Laan. Ze was veel te sterk voor haar achtervolgers Henriëtte Pepels en Silvia Otto-Sijtsma. Overigens lagen de tijden twee minuten onder die van vorig jaar, maar toen waren de weersomstandigheden dan ook bar en boos. Aan de wedstrijd namen ruim 150 wedstrijdlopers deel. In tegenstelling tot vorig was er nu sprake van een heuse winterse hardloopwedstrijd. Het parcours was hard en droog, de zon scheen en de sneeuw in de bossen en op hei in Exloo zorgde voor een winterse aanblik. Wel was de wind venijnig koud, waardoor er minder publiek was dan normaal. Alleen bij het zandgat, een echte kuitenbijter in het parcours, was het wel redelijk druk. Na de wedstrijd konden de atleten zich weer warm douchen in de kleedkamers van de voetbalvereniging HOC. Het eerstvolgende atletiekevenement op de kalender van Schutrups Schoenen is de Midnight Run op 21 juni rond Poolshoogte. Deze wedstrijd telt mee voor het Schutrups Loopcircuit. Rond deze hardloopwedstrijd is een spectaculair evenement toegevoegd, de Schutrups Hillclimb. Uitslag Schutrups Wintertrail: 8 mijl heren: 1. Freek Hoolsema, 46:58 min; 2. Joost Hindriks 47:15; 3. Jef Poelman 47:59. 8 mijl Dames: 1. Janke van der Laan 56:35 min; 2. Henriëtte Pepels 60:00; 3. Silvia Otto-Sijtsma 63:28.

Auteur

Paul Abrahams