Inwoners gemeente Aa en Hunze krijgen korting op energieadvies

Assen

De gemeente Aa en Hunze stelt voor inwoners kortingsbonnen ter beschikking voor energieadvies.

Een energieadvies kost gemiddeld 250 euro, daarom krijgen inwoners kortingsbonnen ter waarde van dit bedrag. De gemeente heeft vijf energieadviseurs aangesteld om het energieadvies uit te voeren. Wethouder Co Lambert: "We bieden deze mogelijkheid aan omdat er in veel bestaande woningen winst te behalen is. Door bijvoorbeeld een woning te isoleren kunnen inwoners veel besparen op hun gasrekening. Een investering is binnen een paar jaar terugverdiend." Voorwaarden energieadvies Inwoners komen in aanmerking voor een advies als: · Ze in een eigen woning wonen in de gemeente Aa en Hunze. · De woning voor 1995 gebouwd is. · Er nog niet eerder door de gemeente een energieonderzoek uitgevoerd is. · De woning geen onderdeel uitmaakt van een VVE. Energieadviseurs De energieadviseurs leveren: · Een onafhankelijk rapport met energieadvies. · Een energielabel. · Persoonlijke toelichting. · Hulp bij aanvraag subsidie (indien beschikbaar en van toepassing). · Hulp bij aanvraag energiebespaarlening. · Hulp bij aanvraag vrijblijvende offertes. Kortingsbon Het aanvragen van een kortingsbon kan via de adviseur duurzaamheid bij de gemeente Aa en Hunze, Bienke Venema, door te mailen naar bvenema@aaenhunze.nl of te bellen met (0592) 48 23 03.

Auteur

Paul Abrahams