Aa en Hunze met feestelijke afsluitingsavond ‘Jullie idee, samen uitvoeren’

Assen

HUNZE - Negen inwonersinitiatieven krijgen een financiële bijdrage van ‘Jullie idee, samen uitvoeren’. De initiatiefnemers zijn vrijdag 7 april uitgenodigd voor de afsluitingsavond. Wethouder Henk Heijerman onthult deze avond de bedragen die de initiatieven ontvangen.

Derde keer

De gemeente Aa en Hunze heeft het project ‘Jullie idee, samen uitvoeren’ dit jaar voor de derde keer ingezet. Met het geld kunnen inwoners aan de slag met het uitvoeren van hun plan. Deze plannen dragen bij aan een prettige leefomgeving. In totaal zijn er 16 initiatieven ingediend. Hiervan ontvangen 9 initiatieven een bijdrage.

De negen gekozen initiatieven

Het college heeft ingestemd met het advies van de adviescommissie om aan deze 9 initiatieven een bijdrage toe te kennen: ViaVia Shop in Gieten Dorpshuis de Zevenster in Schoonloo Dorpsbewoners leren en werken met elkaar in Anloo Duurzame ijsbaan in Anderen Kleintje Klimbos in Gieten Dorpsplein in Gasselte De Speulkoel in Anloo Een trimbaan in Gasselternijveen Dorpshuis Anloop Schipborg

De hoogte van de bijdragen

Wethouder Henk Heijerman maakt tijdens de slotbijeenkomst op 7 april de hoogte van de financiële bijdragen bekend. In totaal heeft het college € 40.000 beschikbaar gesteld voor deze derde ronde van ‘Jullie idee, samen uitvoeren’. De indieningstermijn liep van 21 september tot 21 december 2016. Initiatieven die een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een mooie en leefbare omgeving komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning. Inwoners voeren het idee zelf uit.

Adviescommissie

De adviescommissie, bestaande uit 5 inwoners uit de gemeente, heeft het college geadviseerd over de ingediende plannen.

Auteur

Albert-Jan Garama