Veiligheid voorop bij Caveman Challenge Exloo 4.0

Assen

De veiligheid van de deelnemers bij de vierde editie van de Caveman Challenge Exloo 4.0, op zondag 15 oktober, staat voorop. Dat benadrukt de organisatie.

“We zijn erg geschrokken van wat er is gebeurd tijdens de obstacle run in Venlo”, zegt Jan Schutrups. “Zo blijkt maar weer eens dat we niet genoeg kunnen benadrukken dat veiligheid voor alles gaat. Onze veiligheidsmaatregelen waren al zeer uitgebreid, maar we schalen deze nog eens op om calamiteiten te voorkomen.” De Caveman Challenge Exloo 4.0 blijft desondanks een uitdagende en dynamische obstacle run op een parcours dat is uitgezet in het prachtige natuurgebied van Exloo. Vorig jaar kwamen maar liefst 2000 sporters uit heel Nederland aan de start. Ook omzoomden meer dan 6000 toeschouwers het parcours. “De Caveman Challenge Exloo 4.0 is in principe een individuele sport, maar het is prachtig om te zien dat deelnemers elkaar helpen als het moeilijk wordt”, zegt Schutrups. “De sporters gaan toch een uitdaging aan die ze ergens anders niet tegenkomen. Dat levert elk jaar weer geweldige sport, zelfopoffering en plezier op.” Voor de vierde editie blijven de afstanden gelijk aan vorig jaar, de dertig obstakels in het parcours worden deels aangepast en er worden een aantal nieuwe elementen aan toegevoegd. “Maar zoals we al aangaven, staat de veiligheid van de deelnemers voorop.” Het uitdagende en dynamische parcours is ook dit keer weer in handen van de beste obstakelbouwer van Nederland. Schutrups: “In de Caveman Challenge Exloo 4.0 gaat het erom dat je als individuele sporter, bedrijfsteam, vriendenploeg, sportclub of familie de uitdaging aangaat en elkaar helpt de finish te bereiken. Want je moet tot je middel door het water, klauteren over steile houten hindernissen en tijgeren door de modder onder een net.” Deelnemers (individueel en groepen) kunnen kiezen uit 6,66, 13,13 en 18,7 kilometer. De Ouder-Kidsrun staat door het grote succes van vorig jaar ook dit keer op het programma. In tegenstelling tot vorig jaar hoeven de kids niet de volledige afstand van 6,66 kilometer af te leggen. “Ze hebben nu ook de mogelijkheid om eerder af te buigen. Dat maakt de prestatie er overigens niet minder om. We dagen de ‘mini’s’ uit tot een maximum resultaat.” Er zijn voor de Kidsrun slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en hiervoor geldt: vol is vol. De kosten voor de deelname zijn ook dit jaar niet verhoogd. Inschrijven kan nu op de website www.cavemanchallenge.nl Tot 30 juni is het mogelijk voor een gereduceerde prijs in te schrijven.  

Auteur

Paul Abrahams