Teller Samenloop voor Hoop in Gieten staat nu al op 85.000 euro

Assen

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017 wordt in Gieten de Samenloop voor Hoop gehouden.

Samenloop voor Hoop is een estafette-wandelevenement waar teams 24 uur lopen in de strijd tegen kanker. Op het sportpark De Goorns is een route uitgezet van zo’n zeshonderd meter. Meer dan zeventig teams hebben zich aangemeld. Dat zijn bijna 1650 lopers. Van elk team moet minimaal één lid ‘in de baan’ zijn. Teamleden die niet aan het lopen zijn kunnen uitrusten, eten, slapen, meedoen aan leuke activiteiten of door zelfbedachte acties geld inzamelen voor het goede doel. De actie is vanmiddag om 15.00 uur gestart en eindigt precies een etmaal later op zondag 18 juni om 15.00 uur. Dan wordt de cheque met de opbrengst uitgereikt aan KWF Kankerbestrijding. Een bijdrage wordt geschonken aan het inloophuis Hamelhuys in Groningen en aan onderzoek naar behandelvoorkeuren van ouderen met kanker. De zogeheten kaarsenceremonie zaterdag 17 juni om elf uur ‘s avonds is één van de belangrijkste onderdelen van het programma. Dan worden dierbaren herdacht, getroffenen gesteund en ook wordt het leven gevierd. Kijk voor meer informatie op de website www.samenloopvoorhoop.nl/gieten Het organisatiecomité had van te voren gehoopt om 80.000 euro in te zamelen. Goed nieuws! Voor de start staat de teller al op 85.000 euro. Een fantastisch bedrag! De foto's zijn gemaakt door redacteur Paul Abrahams.

Auteur

Paul Abrahams