Zuid-Afrika vertegenwoordigd op SIVO festival in Odoorn

Emmen

Het programma voor het vernieuwde SIVO festival in Odoorn begint vaste vorm te krijgen. In de afgelopen maanden zijn contacten gelegd met verschillende buitenlandse groepen.

Dit heeft tot resultaat gehad dat meer dan de helft van de optredende buitenlandse groepen is vastgelegd voor het festival dat wordt gehouden van 3 tot en met 7 augustus. Eén van de meest bijzondere dansgroepen die naar Odoorn afreist, is de Indonesische formatie Keluarga Paduan Angklung uit Bandung op West Java. Deze groep, gestoken in veelkleurige kledij, wordt begeleid door eigen muzikanten die een bijzonder instrument, de anklung bespelen. Uit Johannesburg komt Izinduku Entertainment, die dansen vol expressie en voorzien van de typische Zuid-Afrikaanse Zoeloe-ritmes ten tonele voert.

Auteur

Paul Abrahams