Scooters en motoren naar kartcircuit Pottendijk

Nieuw-Weerdinge

Ongeveer negentig coureurs in diverse klassen van motoren, scooters en brommers laten zaterdag 4 juni tussen 10.00 en 17.00 uur hun kunsten zien tijdens de nationale titelstrijd op het kartcircuit Pottendijk. Vlakbij Emmer-Compascuum en Nieuw-Weerdinge is dit jaar sprake van onder meer de nieuwe Puch klasse (foto).

De races maken deel uit van het motorsportseizoen van de SOBW. De entree is gratis. In de sportklasse rijdt Michiel Elhorst uit Sleen. In het Molenaar NSF100 Championship rijden Roy Klompmakers uit Nieuw-Weerdinge, Nick Gepken en Dinand Heijnen uit Erica en Marnick Kloosterman uit Coevorden. Voor het middaguur worden de vrije trainingen en kwalificaties gehouden. Na het middaguur volgen - in twee manches - de wedstrijden met als inzet de punten.

Auteur

Redactie