32ste editie wereld dans en muziekfestival SIVO is (bijna) gratis toegankelijk

Emmen

Het bestuur van het wereld dans en muziekfestival SIVO in Odoorn vaart een andere koers.

door Paul Abrahams "Geen hekken meer en iedereen kan gratis kijken naar dansen, muziek, workshops en demonstraties." Dat zegt voorzitter René Wiggers van SIVO. "Alleen voor de zes voorstellingen in de galatent en voor de uitvoeringen in de nieuwe SIVO tent moet een toegangskaartje worden gekocht." De 32ste editie van het evenement wordt gehouden van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus. "Elf dansgroepen uit de hele wereld komen naar Odoorn", vertelt impresario Geert Nijhof die verantwoordelijk is voor het binnenhalen van de buitenlandse groepen. "Van Portugal tot Indonesië en van Ecuador tot Estland. Helaas zijn dansgroepen uit Chili en India op het laatste moment om uiteenlopende redenen afgehaakt. We hebben nog geprobeerd om andere groepen vast te leggen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. We hebben contacten gelegd met dansgroepen uit onder meer Peru en Bangladesh, maar het was niet mogelijk om op korte termijn een visum te regelen. Desalniettemin zijn we erg tevreden over de lijst met deelnemende landen. Daarnaast komen nog enkele dansgroepen uit eigen land in actie, zoals onder meer de volksdansgroep De Schaop'ndansers uit Exloo." Het organisatiecomité werkt met een begroting van 160.000 euro. Bijna 700 vrijwilligers - dat is inclusief de gastgezinnen - zijn in touw om het evenement in goede banen te leiden. Het programma biedt voor ieder wat wils. Dat varieert van een MultiCulti markt tot demonstraties van oude ambachten en van een internationale proeverij tot allerhande activiteiten voor de kinderen. Een leuk onderdeel van het programma is het concert van het zogeheten wereldorkest en niet te vergeten: het Bal der Naties. Ook op het horecaplein is het goed toeven dankzij live muziek. Lees het volledige artikel dinsdag in de ZuidOosthoeker.

Auteur

Paul Abrahams