Zorggroep Tangenborgh trotse deelnemer nieuwe wervingscampagne

Emmen

Vijftien zorgorganisaties in Noord-Nederland lanceren gezamenlijke campagne voor werken in de ouderenzorg.

Werken in de ouderenzorg kampt met een negatief imago. Veel mensen hebben geen realistisch beeld van het werken in de ouderenzorg. Daardoor wordt het steeds moeilijker om verpleegkundigen en verzorgenden te vinden voor de ouderenzorg. Terwijl medewerkers die werken met ouderen juist ook de mooie kanten van het werken met ouderen zien en hart hebben voor ouderen. Daarnaast groeit het aantal ouderen in Noord-Nederland de komende jaren flink. Het is daarom belangrijk dat er genoeg en goede medewerkers naar de sector worden geleid. ZorgpleinNoord (werkgeversorganisatie in Noord-Nederland) bracht vijftien zorgorganisaties bij elkaar om een imago- en wervingscampagne op te zetten voor de ouderenzorg in Noord-Nederland. Zorggroep Tangenborgh is één van de deelnemende organisaties. Werken in de ouderenzorg. Dat zit in je Dinsdag 13 juni is de website www.ouderzorgzitinje.nl en de Facebook-pagina ‘Ouderzorg zit in je' live gegaan. Vijftien medewerkers uit de ouderenzorg zetten mensen aan het denken over de belangrijke en mooie rol die je als medewerker in de ouderenzorg kunt vervullen. De aandacht en zorg die jij later wilt ontvangen, kun je nu aan anderen al geven. Wanneer een geïnteresseerde in actie wil komen, zijn er meeloopdagen, werk-leertrajecten maar ook vacatures te zien op de website. De campagne zal gecoördineerd worden door ZorgpleinNoord en het komend jaar zich vooral op online en sociale kanalen richten. Voor Zorggroep Tangenborgh is Miranda Bryan, junior wijkverpleegkundige, het boegbeeld. Wat heeft Zorggroep Tangenborgh jou te bieden? Bij Zorggroep Tangenborgh kun je terecht voor meeloopdagen. Uiteraard hebben we ook vacatures. Kijk op www.ouderenzorgzitinje.nl/tangenborgh voor een overzicht van ons aanbod binnen de campagne. De deelnemende organisaties zijn: Burg. van Julsinghatehuis, De Hoven, Icare, Interzorg, Kwadrant Groep, Meriant, Noorderbreedte, Patyna, Thuiszorg het Friese Land, Treant Zorggroep, Zonnehuisgroep Noord, Zorggroep Drenthe, Zorggroep Meander, Zorggroep Oosterlengte, Zorggroep Tangenborgh. Wil je meer weten? Kijk dan op www.ouderenzorgzitinje.nl of op www.facebook.com/ouderenzorgzitinje Ooit wist ze zeker dat ze kraamverzorgster zou worden. Totdat Miranda Bryan twaalf jaar geleden in aanraking kwam met de ouderenzorg: ‘vanaf het eerste moment was ik hier op mijn plek.’ ‘Ik werk als junior wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Ik kom vooral bij de mensen thuis. Alleen al die bezoekjes maken m’n werk zo divers. Zo kom ik geregeld bij een vrouw van 90 die nog zelfstandig woont in een klein dorpje. Je kent het wel; krakende vloeren, gehaakte tafelkleedjes, de staartklok die tikt. Zo eigen. Aan de inrichting zie je vaak al wat voor leven iemand heeft gehad. Dan is het mooi dat ik hen kan helpen om zo lang mogelijk op die dierbare plek te blijven wonen. Ik doe sinds kort een hbo-opleiding tot wijkverpleegkundige. M’n werk verandert hierdoor. Ik ben minder bezig met de fysieke zorg, maar meer met al het regelwerk. Hoe zorgen we dat iemand elke dag op tijd en op een veilige manier z’n medicijnen inneemt? Hoe ondersteunen we een ouder echtpaar waarvan de man door een longontsteking extra zorg nodig heeft? Dat zijn de vragen waarop je een antwoord probeert te vinden. [caption id="attachment_75787" align="alignnone" width="182"] ‘Bij de mensen thuis zie je wat voor leven iemand heeft gehad’[/caption] De belangrijkste eigenschap die je moet hebben? Dat is inlevend vermogen én respect. Oudere mensen hebben zo hun gewoonten. De één is gewend om ’s ochtends een kopje koffie te drinken voordat hij onder de douche gaat. De ander wil perse elke dag een gezichtscrème op. Daar moet je niet van af willen wijken. Geef mensen zoveel mogelijk eigen regie, ook op hoge leeftijd. Dat willen we later allemaal toch?’  

Auteur

Freddy Bosma