gemeente

Ernstig ongeval met slachtoffers uit Borger-Odoorn

Afgelopen nacht vond een tragisch ongeluk plaats in Stadskanaal. Hierbij overleden twee spelers van het eerste elftal van v.v. Buinen en raakten er twee zwaargewond. Dit is een zware klap voor Buinen en Borger, waar de spelers vandaan komen. Meteen na het ongeval zijn medespelers, ouders en vrienden opgevangen in de kantine van de voetbalvereniging. Daarbij waren burgemeester Jan Seton, politie en slachtofferhulp aanwezig. “Ik heb in Stadskanaal en in de kantine in Buinen de... Afgelopen nacht vond een tragisch ongeluk plaats in Stadskanaal. Hierbij overleden twee spelers van het eerste elftal van v.v. Buinen en raakten er twee zwaargewond. Dit is een zware klap voor Buinen en Borger, waar de spelers vandaan komen.   Meteen na het ongeval zijn medespelers, ouders en vrienden opgevangen in de kantine van de voetbalvereniging. Daarbij waren burgemeester Jan Seton, politie en slachtofferhulp aanwezig.   “Ik heb in Stadskanaal en in de kantine in Buinen de verslagenheid gezien en gevoeld. Een hechte vriendengroep waar twee mensen zomaar uit worden weggerukt, en de andere twee in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, dat is niet te bevatten. Wij doen er als gemeente alles aan om de betrokkenen in deze bizarre omstandigheden te ondersteunen”, zegt burgemeester Seton.   Momenteel vindt in het gemeentehuis overleg plaats met onder meer gemeente, GGD, het Sociale Team en communicatie. Er is nauwe afstemming met het bestuur van de voetbalvereniging in Buinen.   Nadere berichtgeving volgt.

Borger Odoorn 13 september 2019

Stremming Strengenweg Borger

Maandag 16 september 2019 wordt gestart met het herstraten van de gehele Strengenweg in Borger. Tijdens de werkzaamheden is deze weg gestremd voor doorgaand verkeer. Een omleiding staat aangegeven. We verwachten dat de werkzaamheden duren tot medio december. Wat gaat er precies gebeuren? De bestaande betonstenen worden opgenomen en afgevoerd. Nieuwe stenen worden aangebracht op een fundering. Het werk wordt uitgevoerd door wegenbouwbedrijf Hemmen uit Emmen. Bewoners... Maandag 16 september 2019 wordt gestart met het herstraten van de gehele Strengenweg in Borger. Tijdens de werkzaamheden is deze weg gestremd voor doorgaand verkeer. Een omleiding staat aangegeven. We verwachten dat de werkzaamheden duren tot medio december.   Wat gaat er precies gebeuren? De bestaande betonstenen worden opgenomen en afgevoerd. Nieuwe stenen worden aangebracht op een fundering. Het werk wordt uitgevoerd door wegenbouwbedrijf Hemmen uit Emmen.   Bewoners Strengenweg Tijdens de werkzaamheden is de weg voor doorgaand verkeer gestremd. Uiteraard proberen wij de toegang naar de aanliggende woningen en percelen zo goed mogelijk vrij te houden. Er kan echter incidenteel sprake zijn van overlast. Daarvoor vragen wij uw begrip.   Vragen Heeft u vragen over de planning van de werkzaamheden en de bereikbaarheid dan kunt u contact opnemen met uitvoerder de heer M. Bolk van Hemmen bv. tel: 06-23523173. Heeft u inhoudelijke vragen over het project dan kunt u bellen met de heer M. Kappen van de gemeente Borger-Odoorn, tel: 14 0591.

Borger Odoorn 12 september 2019

Stremming Boermastreek Exloërveen

Maandag 16 september 2019 wordt gestart met het verbeteren van de Boermastreek in Exloërveen. Tijdens de werkzaamheden is deze weg gestremd voor doorgaand verkeer. Een omleiding staat aangegeven. We verwachten dat de werkzaamheden 3 weken duren. Wat gaat er precies gebeuren? De bestaande weg is op diverse locaties beschadigd. Op de meest slechte stukken wordt de bestaande verharding (betonstenen, beton- of asfaltverharding) verwijderd. De gaten worden aangevuld/uitgevlakt. Daarna... Maandag 16 september 2019 wordt gestart met het verbeteren van de Boermastreek in Exloërveen. Tijdens de werkzaamheden is deze weg gestremd voor doorgaand verkeer. Een omleiding staat aangegeven. We verwachten dat de werkzaamheden 3 weken duren.   Wat gaat er precies gebeuren? De bestaande weg is op diverse locaties beschadigd. Op de meest slechte stukken wordt de bestaande verharding (betonstenen, beton- of asfaltverharding) verwijderd. De gaten worden aangevuld/uitgevlakt. Daarna brengen we nieuwe betonstenen aan. Ook laten we een proefvak aanleggen. Op die manier onderzoeken we of deze constructie beter bestand is tegen verzakkingen. Het werk wordt uitgevoerd door wegenbouwbedrijf Hemmen uit Emmen.   Bewoners Boermastreek Tijdens de werkzaamheden is de weg voor doorgaand verkeer gestremd. Uiteraard proberen wij de toegang naar de aanliggende woningen en percelen zo goed mogelijk vrij te houden. Er kan echter incidenteel sprake zijn van overlast. Daarvoor vragen wij uw begrip.   Vragen Heeft u vragen over de planning van de werkzaamheden en de bereikbaarheid dan kunt u contact opnemen met uitvoerder de heer M. Bolk van Hemmen bv. tel: 06-23523173. Heeft u inhoudelijke vragen over het project dan kunt u bellen met de heer M. Kappen van de gemeente Borger-Odoorn, tel: 14 0591.

Borger Odoorn 12 september 2019