gemeente

Onderhoud aan het Zuiderdiep in 2e Exloërmond

Binnenkort gaan we aan de slag met het vernieuwen van het fietspad. Ook gaan we de bomen aan het Zuiderdiep onderhouden op het gedeelte tussen de Drentse Mondenweg en Musselkanaal. Wat gaan we doen? De bestaande bomen worden uitgedund. De bomen hebben dan weer ruimte om zich verder te ontwikkelen tot gezonde en vitale bomen. De essen die zijn aangetast door de ziekte ‘Essentaksterfte’ halen we weg. Op plekken waar gaten ontstaan of op plekken waar nu geen bomen staan, planten wij... Binnenkort gaan we aan de slag met het vernieuwen van het fietspad. Ook gaan we de bomen aan het Zuiderdiep onderhouden op het gedeelte tussen de Drentse Mondenweg en Musselkanaal.   Wat gaan we doen? De bestaande bomen worden uitgedund. De bomen hebben dan weer ruimte om zich verder te ontwikkelen tot gezonde en vitale bomen. De essen die zijn aangetast door de ziekte ‘Essentaksterfte’ halen we weg. Op plekken waar gaten ontstaan of op plekken waar nu geen bomen staan, planten wij later nieuwe jonge bomen terug. De asfaltverharding van het fietspad wordt na het kappen van de bomen vervangen door een fietspad van beton. Dit gaat over het gedeelte tussen de Drentse Mondenweg en het gedeelte dat in 2019 al is vervangen door beton.   Bereikbaarheid De weg is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer. Fietsers kunnen op een afgezette strook over de rijbaan fietsen. De buslijn blijft bestaan op het Zuiderdiep. Een omleiding voor het doorgaande verkeer via 1e Exloërmond staat aangegeven. Aanwonenden kunnen zolang de werkzaamheden het toelaten van en naar hun woning rijden. Enige overlast is onvermijdelijk en wij vragen hiervoor uw begrip. Uitvoering De bomen worden uitgedund door aannemer Roel Timmerman BV uit Uffelte. Voor het vervangen van het asfaltfietspad is nog geen aannemer beschikbaar. De aanbestedingsprocedure loopt op dit moment.   Vragen? Hebt u vragen over de uitvoering, bereikbaarheid en/of planning van de werkzaamheden? Neem dan contact op met het algemene nummer van de gemeente Borger-Odoorn, T 14 0591. Afhankelijk van de vraag wordt u doorverbonden met de juiste medewerker.

Borger Odoorn 14 september 2021

September campagnemaand Hartveilig Drenthe

Wilt u leren reanimeren? Meldt u dan nu alvast aan voor een reanimatiecursus in februari 2022, de maand van de reanimatie. In Borger-Odoorn zijn al 778 actieve burgerhulpverleners. Dat is bijna 3% van alle inwoners van Borger-Odoorn. Als burgerhulpverlener vergroot u de overlevingskans van mensen met een hartstilstand door te starten met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor helpt u levens te redden! Wilt u ook deel uitmaken van deze groep... Wilt u leren reanimeren? Meldt u dan nu alvast aan voor een reanimatiecursus in februari 2022, de maand van de reanimatie. In Borger-Odoorn zijn al 778 actieve burgerhulpverleners. Dat is bijna 3% van alle inwoners van Borger-Odoorn. Als burgerhulpverlener vergroot u de overlevingskans van mensen met een hartstilstand door te starten met reanimeren totdat de professionele hulpverlening er is. Hierdoor helpt u levens te redden! Wilt u ook deel uitmaken van deze groep mensenredders of ‘naoberhelpers’? Dan kunt u zich alvast aanmelden voor een reanimatiecursus bij Hartveilig Borger-Odoorn. In februari starten er weer cursussen op allerlei plekken in de gemeente. Hebt u zelf al een groepje gevormd en wilt u binnenkort een reanimatiecursus doen? Dan kunt u zich nu al aanmelden bij Stichting Hartveilig Borger-Odoorn. Informatie en aanmelden Meer informatie vindt u op www.hartveiligbo.nl en op Facebook: www.facebook.com/hartveiligbo. Hebt u vragen of wilt u zich aanmelden? Mail dan naar info@hartveiligbo.nl.   Samen zorgen we voor een hartveilig Drenthe!  

Borger Odoorn 14 september 2021

Willibrordkerk Borger in beheer bij gemeente

Sinds 1 augustus van dit jaar is de gemeente weer verantwoordelijk voor het beheer van de Willibrordkerk, na de overdracht van het beheer door Stichting VanSlag. De Willibrordzaal is nu voor medewerkers van de gemeente als extra vergaderoptie beschikbaar. Daarnaast kan de zaal worden gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen. Belangstellenden kunnen dit regelen via de afdeling burgerzaken van de gemeente. Verder kan Stichting VanSlag de zaal reserveren voor muziekconcerten. Onderzoek naar... Sinds 1 augustus van dit jaar is de gemeente weer verantwoordelijk voor het beheer van de Willibrordkerk, na de overdracht van het beheer door Stichting VanSlag. De Willibrordzaal is nu voor medewerkers van de gemeente als extra vergaderoptie beschikbaar. Daarnaast kan de zaal worden gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen. Belangstellenden kunnen dit regelen via de afdeling burgerzaken van de gemeente. Verder kan Stichting VanSlag de zaal reserveren voor muziekconcerten. Onderzoek naar huisvesting van maatschappelijke functies in Borger Mfa Het Hunzehuys biedt ruimte aan diverse maatschappelijke functies. Door de groei van de scholen die daar ook zijn gehuisvest, ontstaat er ruimtegebrek in Het Hunzehuys. Daarom gaat de gemeente binnenkort samen met de huurders onderzoeken hoe de maatschappelijke functies in mfa Het Hunzehuys en de Willibrordkerk kunnen worden georganiseerd. De eerder genoemde functies van de Willibrordzaal blijven van kracht, totdat er meer duidelijkheid is over de uiteindelijke inrichting van mfa Het Hunzehuys.  

Borger Odoorn 14 september 2021