Platform Red Refaja heeft zichzelf opgeheven

Ter Apel

Met het definitief worden van de nieuwbouwplannen voor de operatiekamers van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal heeft het platform 'Red Refaja' besloten zichzelf op te heffen.

Toen er 5 jaar geleden gevaar dreigde voor het voortbestaan van het Refaja ziekenhuis, maakten ondernemers in Stadskanaal zich sterk en richtten het ondernemersplatform 'Red Refaja' op. Door verschillende activiteiten werd de situatie onder de aandacht gebracht en door middel van een website kon men een petitie voor het behoud van Refaja ondertekenen. Binnen twee weken verzamelde de actiegroep ruim 12.700 handtekeningen die aan Menzis werden overhandigd. Nu er een definitief akkoord is bereikt voor de bouw van het nieuwe OK complex, waarmee de toekomst van het regionale ziekenhuis voor langere tijd zeker is gesteld, vervalt ook de noodzaak om het platform in stand te houden.

Auteur

Paul Abrahams