Mijn oma is ... Heleen Westerman uit Musselkanaal

MUSSELKANAAL

Deze week is een foto gemaakt van de 59-jarige Heleen Westerman uit Musselkanaal. Zij is de trotse oma van Tara, Sven en Jorn.

door Paul Abrahams

Het aftellen is begonnen voor Heleen Westerman die enkele jaren geleden is verhuisd van Eerste Exloërmond naar Musselkanaal. Vanaf dinsdag 12 januari staat ze niet meer op de loonlijst van het Refaja ziekenhuis. Heleen werkte bij een accountantskantoor in Stadskanaal en bij de Avebe in Veendam en startte in 1976 met de opleiding voor verpleegkundige in het Refaja ziekenhuis. "Het was nu of nooit", dacht ik toen. En echt: ik heb daar nog nooit een seconde spijt van gehad. Ik heb zo'n 25 jaar gewerkt op de kraamafdeling en ben vervolgens overgestapt naar de afdeling dagverpleging waar patiënten één dag worden opgenomen voor een onderzoek of een kleine operatie. Het is een drukke afdeling, omdat in korte tijd veel met de patiënt gaat gebeuren. We proberen de patiënten dan ook zoveel mogelijk gerust te stellen. Ik leg mijn ziel en zaligheid in het werk, ze noemen me ook wel 'de vrolijke noot'. Ik ga het werk en de collega's zeker missen. Na 43 jaar werken vindt Heleen het welletjes geweest. "Ik krijg nu ook wat meer tijd om op mijn kleinkinderen te passen. Tara en Sven van drie jaar en Jorn van acht maanden zijn zulke schatjes, maar dat zeggen waarschijnlijk alle oma's. Als ze er zijn, dan is het echt feest." Wil je ook samen met je moeder, je vader, je oma of je opa in de krant? En vinden zij het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.

Auteur

Paul Abrahams