Snelwegen in Noord-Nederland zijn goed begaanbaar

Ter Apel

De situatie op de wegen in noordoost Nederland verbetert snel. De snelwegen zijn weer goed begaanbaar omdat de temperatuur snel stijgt.

Lokale wegen kunnen nog wel verraderlijk glad zijn. Alleen voor noordoost Groningen blijft het advies de weg niet op te gaan vanwege zeer gevaarlijke rijomstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in Friesland en Drenthe nog wel goed voorbereid op weg te gaan en rekening te houden met lokale gladheid. Het KNMI heeft de code rood voor Friesland en Drenthe ingetrokken. Voor beide provincies geldt nu code geel. Provincie Groningen Voor de provincie Groningen geldt nog wél code rood. Daar kan nog ijzel en sneeuw vallen. Voor het noordoosten van die provincie blijft het advies de weg niet op te gaan. 7 miljoen kilo zout Rijkswaterstaat heeft de afgelopen dagen met man en macht gewerkt om de snelwegen in het noorden van het land weer begaanbaar te maken. Sinds zaterdag is er bijna 7 miljoen kilo zout gestrooid.

Auteur

Paul Abrahams