Borger-Odoorn sluit woning 2e Exloërmond na hennepvondst

tweede exloermond

De gemeente Borger-Odoorn heeft een woning aan de Wessel Jan Knotlaan 8 in 2e Exloërmond gesloten.

De politie trof in de woning op 1 juli 2015 een hoeveelheid hennep aan die ruim boven de wettelijk toegestane hoeveelheid ligt. Burgemeester Jan Seton heeft daarom op basis van artikel 13b van de Opiumwet besloten het perceel voor 3 maanden te sluiten. De sluiting past in het hennepconvenant Noord-Nederland dat Borger-Odoorn heeft gesloten met buurgemeenten Emmen en Coevorden, woningcorporaties, Enexis en de politie. Gezamenlijk zetten deze partners zich in om hennepteelt in Zuidoost-Drenthe te voorkomen en te bestrijden, en inwoners bewust te maken van bijvoorbeeld brand- en explosiegevaar. De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit tegengaan en de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving vergroten.

Auteur

Paul Abrahams