Nel de Wit-Rademaker uit Ter Apel eet elke dag een stroopwafel

ter apel

Nel de Wit-Rademaker uit Ter Apel gaat de boeken in als de eerste inwoonster van de gemeente Vlagtwedde die in 2016 honderd jaar is geworden.

door Paul Abrahams

In 2015 hebben zeven inwoners de honderdste verjaardag gevierd. Vandaag - maandag 18 januari - staat de bewoonster van Kloosterheerd in het middelpunt van de belangstelling. Ook burgemeester Leontien Kompier komt langs om haar namens het gemeentebestuur van Vlagtwedde te feliciteren. Petronella Margaretha Rademaker is geboren op 18 januari 1916 in Den Haag. Ze trouwt met Pieter de Wit. Het echtpaar krijgt een zoon en inmiddels zijn er twee kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. In 1971 - een jaar nadat haar man is overleden - verhuist ze naar Ter Apel. Sinds ruim twee jaar woont ze in Kloosterheerd, op loopafstand van haar zoon. Haar hobby's waren vroeger lezen, puzzelen en handwerken. Lichamelijk is ze nog goed gezond, met enkele beperkingen zoals horen en zien. Haar grote geheim om oud te worden? "Elke dag een stroopwafel eten", verklapt ze aan burgemeester Leontien Kompier.

Auteur

Paul Abrahams