‘Vrouw Wab’ in buurthuis De Viersprong in Emmer-Compascuum

emmer-compascuum

De toneelgroep Emmercompas brengt zaterdag 23 januari het blijspel Vraog vrouw Wab maor op de planken van buurthuis De Viersprong in Emmer-Compascuum. Het stuk van de Duitser Erich Koch is in dialect bewerkt door Ben ten Velde uit Nieuw-Dordrecht.

In het stuk heeft Louise Zevenslaper in haar gezin de touwtjes stevig in handen. Op een van het tv-programma Schone schijn bekende manier bestiert zij als een ware Hyacinth haar huishouding. Ze weet alles beter en wordt daarom Vrouw Wab (Wet alles beter) genoemd. Ze vindt zichzelf een vrouw van nie-vee-oo, zoals ze dat zelf uitspreekt en dat moet ook haar familie uit stralen. Ze koppelt haar dochter Laura aan de adellijke Rus Wladimir Poesjinski, dochter Thea moet arts worden. Derde dochter Sofie is, naar het schijnt, in Amerika met een rijke Amerikaan getrouwd. Eigenlijk zitten alleen Evert, haar man, die de laatste tijd aan een zeldzame slaapziekte lijdt en oma Gerda, die het drinken van wodka niet bepaald schuwt, haar geluk in de weg. Zo als het hoort in een blijspel gaat ook deze keer alles anders dan gepland, maar komt aan het eind alles op zijn pootjes terecht. De regie is in handen van Eddy Veen en Klaas Siersema. De voorstelling begint om 20.00 uur. Een ticket kost 7 euro. Kaarten zijn te reserveren bij Ben Muller, 0591-354125 en bij Eddie Veen, 0591-353293.

Auteur

Paul Abrahams