101 kaarsjes voor Ginie Nieboer-Geerts uit Nieuw-Buinen

nieuw-buinen

Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn heeft maandagmorgen samen met zijn echtgenote Renate een bezoek gebracht aan De Wanne in Nieuw-Buinen.

door Paul Abrahams

De eerste burger kwam op visite bij Ginie Nieboer-Geerts die 101 jaar is geworden. Seton had een prachtig boeket meegenomen voor de jarige jet. Het burgemeestersechtpaar werd getrakteerd op koffie met appeltaart. Lammechiena Harmina Geerts is geboren op 25 januari 1915 in een boerderij aan het Boerendiep in Musselkanaal. Zij was de jongste van acht kinderen. Het boerengezin verhuisde naar Stadskanaal, vervolgens naar Nieuweroord en keerde in 1935 weer terug naar Stadskanaal. Ze kreeg verkering met Evert Pieter Nieboer uit Nieuw-Buinen en op 23 april 1942 gaven ze elkaar het jawoord. Het huwelijksbootje zette koers richting de boerderij aan het Zuiderdiep 146 in Nieuw-Buinen. Haar echtgenoot is overleden in 1957. De kinderen waren toen dertien en negen jaar. Inmiddels zijn er vier kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Het negende achterkleinkind wordt binnen enkele weken verwacht. Ginie kan bijkans niet wachten om de baby in de armen te sluiten. Ginie - haar hobby’s waren handwerken en truien breien - woont sinds een aantal jaren in De Wanne in Nieuw-Buinen. Zondag werd de verjaardag samen met de familie gevierd in de koffiekamer van De Wanne.  

Auteur

Paul Abrahams