Hobby- en verzamelbeurs in d’ Ekkelkaamp in Onstwedde

Ter Apel

Ruim veertig hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde omtrek presenteren zich op zaterdag 6 februari tijdens de zevende hobby- en verzamelbeurs Onstwedde. De beurs vindt plaats in gebouw d’ Ekkelkaamp en de toegang is gratis.

De organisatie van de beurs ligt in handen van de verzamelaars Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide. De beurs was voorgaande jaren een groot succes. "Er kwamen zo’n negenhonderd bezoekers en iedereen was enthousiast, zowel het publiek als de standhouders", vertelt Lutjeboer. "Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt." Lutjeboer is vol lof over de fantastische ondersteuning die de organisatie vanuit Onstwedde krijgt. "De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. En daarvoor zijn wij hen allemaal bijzonder dankbaar." Op de beurs staan diverse nieuwe standhouders tussen hobbyisten en verzamelaars die ook vorig jaar al van de partij waren. Nieuw, bijvoorbeeld, is Frits Westers uit Groningen met zijn collectie schaalmodellen van schepen, onder meer sleepboten, tankers en baggerschepen. Korthuis uit Nieuw-Buinen toont tijdens de beurs zijn zelfgebouwde schaalmodel van aardappelmeelfabriek De Twee Provinciën in Stadskanaal en Jacob Kiewiet uit Onstwedde is van de partij met een bijzondere, zelfgebouwde radiografisch bestuurbare sportwagen. Ook Geert en Henny Wilts uit Onstwedde zijn aanwezig met hun hobby genealogie, Freerk Lukens toont zijn Vlagtwedder collectie, Jacco Pranger uit Nieuw Buinen laat zijn collectie ansichtkaarten zien en Alie van der Laan uit Stadskanaal neemt zijn collectie schaalmodel-postauto’s mee. De beurs in d' Ekkelkaamp aan de Kerklaan 7 in Onstwedde is zaterdag 7 februari van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

Auteur

Paul Abrahams