Programma carnavalsvereniging de Bultruters in Ter Apel

ter apel

Volgens traditie beginnen de Bultruters het carnaval met het het rondbrengen van bakjes fruit bij de zieken en bejaarden in Bultrutersland. Dat gebeurt op vrijdagmorgen 5 februari vanaf 9.00 uur.

Vervolgens wordt op de scholen carnaval gevierd met de leerlingen en leerkrachten en eventueel aanwezige ouders: om 12.30 uur op de H. Gerardus school in Barnflair en om 13.45 uur bij de St. Joseph school in Zandberg. Vrijdagavond wordt deelgenomen aan de verlichte optocht van carnavalsvereniging de Kainbongels in Emmer-Compascuum. Burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde geeft zaterdagmorgen 6 februari precies om 11.11 uur het startsein voor de optocht door Bultruters land waarna prins Henk de 6e de proclamatie gaat voorlezen. Vervolgens wordt koers gezet richting Ter Apel om aan te sluiten bij de optocht van carnavalsvereniging de Kloosterwiekers. In de feesttent op het parkeerterrein van Eetcafé de Ketting is het 's avonds vanaf 21.00 uur goed toeven. Muzikale medewerking wordt verleend door diskjockey Hermen en de formatie de Hoksons Het programma wordt zondagmiddag 7 februari om 14.00 uur voortgezet in de feesttent met het gratis toegankelijke kindercarnaval. Het programma wordt maandag 8 februari afgesloten met deelname aan de carnavalsoptocht in Rutenbrock en 's avonds vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats. Diskjockey Hermen en Arjen Boltjes zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. Om 23.11 uur wordt door Prins Henk de Zesde en zijn prinses Reina de sleutel van Bultrutersland weer ingeleverd.

Auteur

Paul Abrahams