Regionale wedstrijd lassen in Ubbo Emmius in Stadskanaal

Ter Apel

Hugo Wind uit Eerste Exloërmond en Gerwin Horlings uit Alteveer hebben zich geplaatst voor de regionale wedstrijd lassen op vrijdag 11 maart.

door Paul Abrahams

De twee vijftienjarige scholieren van de VMBO opleiding metaal bewerken van het Ubbo Emmius hebben de voorronde gewonnen, die eind januari is gehouden tijdens de druk bezochte Open Dag van de school aan de Sportparklaan in Stadskanaal. De twee knapen spelen een thuisduel, want de regionale wedstrijd - inzet is een ticket voor de landelijke finale later dit jaar - vindt namelijk plaats in het eigen vertrouwde schoolgebouw in de groene long van Stadskanaal. "Vorig jaar werd de regionale wedstrijden lassen gehouden in Bolsward", vertelt praktijkbegeleider Harm Kruit uit Stadskanaal. "Het is fijn dat we deze keer de kans krijgen om het evenement in Oost-Groningen te organiseren. Zestien scholieren strijden over enkele weken om de fel begeerde tickets. Van scholen uit onder meer Franeker, Heerenveen, Bolsward, Oosterwolde, Leek en Stadskanaal." "De deelnemers worden beoordeeld op twee disciplines: elektrode lassen en het zogeheten MIG/MAG", vervolgt Kruit. "Naast deelnemen aan de las wedstrijd staan ook excursies op het programma naar de werkplaats van de museumspoorlijn STAR en naar Hoving Holland in Stadskanaal."  

Auteur

Paul Abrahams