Free Concert Loop Alley in cultuurpodium VanSlag in Borger

Ter Apel

– De Drentse multi-instrumentalist/producer Nathan Drohm en de Vlaamse zangeres Libbie vormen het hart van Loop Alley. Ze traden op tijdens concerten in Londen en Barcelona op Ibiza en in zalen in Nederland. Op vrijdag 26 februari staan ze in Cultuurpodium VanSlag in Borger.

‘Gear freak’ Nathan maakte zangeres Libbie in 2011 enthousiast voor de techniek waardoor ze beginnen op te treden met samplers, loopers en instrumenten. De herhalende partijen en melodieën, het gebruik van korte samples en effecten vormen de basis voor hun muziek. Hun inspiratie vinden ze in de jaren zeventig en tachtig. Begin 2015 worden drummer Elmer Bergstra, bassist Ruud Vleij en gitarist Allard Gosens toegevoegd aan Loop Alley. Hierdoor is een energieke cross-over ontstaan tussen popmuziek en house. Zangeres Libbie maakt gebruik van effect pedalen en loopers waardoor haar stem een extra instrument wordt en ze kan inspelen op het publiek. Het concert van Loop Alley is gratis toegankelijk. Aanvang 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu

Auteur

Paul Abrahams