Humanitas start vriendschapkring in Musselkanaal

Ter Apel

Humanitas afdeling Kanaalstreek/Westerwolde start een vriendschapskring voor mensen met een verstandelijke beperking in Musselkanaal.

Een vriendschapskring houdt één keer per maand een activiteit: samen erop uitgaan, een gezellige avond met spelletjes, knutselen, film kijken. De leeftijd van de deelnemers is 18 jaar en ouder. Belangrijkste doel is om elkaar te ontmoeten en om samen leuke dingen doen. "Onlangs kwam bij ons het verzoek binnen of wij iets zouden kunnen betekenen voor mensen met een verstandelijke beperking", vertelt Coby Bosscher. Zij is voorzitter van de afdeling. "Daar waren we snel uit. Op basis van onze ervaringen met de vriendschapskring in Ter Apel besloten we ook één in Musselkanaal op te zetten. We zijn inmiddels in gesprek met Welstad, NOVO en De Zijlen en zij willen graag met ons samenwerken om de vriendschapskring van de grond te krijgen." Op donderdag 10 maart wordt om 15.00 uur in MFA Lint in Musselkanaal een informatiebijeenkomst gehouden. "We hopen dan ook mensen te treffen, die vrijwilliger willen worden", vervolgt Coby. "Want ook hier is de inzet van vrijwilligers nodig. De deelnemers bepalen samen welke activiteit wordt gedaan en de vrijwilligers helpen met organiseren." U wilt meer informatie? Bel dan 06-30544218.

Auteur

Paul Abrahams