Postzegelvereniging De Kanaalstreek huldigt trouwe leden

Ter Apel

Tijdens de 41ste algemene ledenvergadering van de postzegelvereniging De Kanaalstreek in zaal De Eendracht in Stadskanaal zijn twee trouwe leden in het zonnetje gezet.

door Paul Abrahams

Geert Schuurman en Will Hoedemaker zijn namelijk veertig jaar lid. Zij kregen onder (veel) meer een oorkonde uitgereikt. Ook Joop Weges werd vier decennia geleden als lid ingeschreven, maar hij had zich afgemeld voor de ledenvergadering. Hans Kraaibeek werd eveneens gehuldigd en gaat de boeken in als erevoorzitter. Hij is sinds een kwart eeuw onafgebroken voorzitter van de postzegelvereniging. "Ik was nog geen jaar lid toen ik ben benaderd om de werkzaamheden van Thijs van Oord over te nemen", vertelt Kraaibeek. "Postzegels verzamelen is een hele fijne hobby, maar voorzitter zijn van deze vereniging is eveneens hartstikke leuk. Mede door een hecht team van bestuursleden dat goed samenwerkt, is onze vereniging een begrip geworden in Noord-Nederland. Vijfentwintig jaar geleden hadden we 80 leden, vandaag de dag staan 180 namen op de lijst. Mannen en vrouwen, uit de wijde regio. We zijn de op één na grootste vereniging in de noordelijke provincies. Alleen Stad Groningen heeft meer leden. Wat mij betreft ga ik nog enkele jaren door als voorzitter." Lovende woorden werden ook uitgesproken richting vice-voorzitter Ruud Onstwedder. De inwoner van Stadskanaal die medio vorig jaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, werd benoemd tot 'top zoeker'. Hij kreeg een certificaat uitgereikt als waardering voor het werven van tientallen leden in de afgelopen jaren. De veertigste verjaardag van de postzegelvereniging De Kanaalstreek is vorig jaar uitbundig gevierd met allerhande jubileumactiviteiten. Desalniettemin staat de vereniging financieel gezien goed op de rails. De club heeft voldoende 'spek op de ribben' en daarom werd tijdens de ledenvergadering besloten om de contributie wederom niet te verhogen.  

Auteur

Paul Abrahams