Chris Holman zoekt zangers voor kerstconcert in de katholieke kerk in Musselkanaal

Ter Apel

Dirigent Chris Holman zoekt zangers en zangeressen voor een nieuw samen te stellen koor. Op vrijdagavond 16 december houdt stichting Musa een kerstconcert.

"Het programma heeft een feestelijk karakter", vertelt Holman. "We zingen Christmas carols in Engelse stijl en een traditionele mis die gecomponeerd is op melodieën van bekende kerstliedjes uit het zeventiende eeuwse Frankrijk: de Messe de Minuit." "Dat is ook wat ons aanspreekt", vervolgt Holman. "De muziek die we tijdens dit concert spelen en zingen is bedoeld voor iedereen. Klassiek of niet, muziek is om van te genieten. Vooral voor de toenmalige (Parijse) toehoorders, die onvermijdelijk de oorspronkelijke teksten mee konden neuriën, moet het beluisteren van de Messe de Minuit een bijzondere belevenis zijn geweest. Universeel en niet elitair. Charpentiers Messe de minuit is een klein meesterwerk, vol van de tederheid en verwondering die bij het Kerstverhaal hoort." Het concert vindt vrijdag 16 december om 20.00 uur plaats in de katholieke kerk in Musselkanaal. Een toegangskaartje kost 10 euro. De repetities zijn elke maandagavond in de Heggerank in Musselkanaal van 19.30 tot 22.00 uur. U wilt meer informatie over het het koor? U wilt zich aanmelden? Bel Henriëtte Kamerink (06-20795033) of kijk even op de website www.stichtingmusa.eu

Auteur

Paul Abrahams