Wethouder Giny Luth opent FC Groningen Buurt Battle in Ter Apel

ter apel

Op woensdag 9 maart geeft wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde om 14.00 uur bij FC Ter Apel ’96 (Sportpark ’t Heem) het startschot voor de FC Groningen Buurt Battle.

Vijftien jongeren uit de gemeente Vlagtwedde in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar en circa vijftien jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar van RSG Ter Apel locatie anderstaligen, volgen zes weken lang voetbaltrainingen die verzorgd worden door lokale trainers. Bij deze Buurt Battle staan het uitvoeren van maatschappelijke activiteiten en sociale buurtbijdragen centraal. Met het voetballen en de buurtbijdragen kunnen de deelnemende jongeren punten verdienen, waarmee ze een plekje in het finaleteam kunnen bemachtigen. Dit team mag de gemeente vertegenwoordigen tijdens de finaledag op woensdag 20 april 2016.

Auteur

Paul Abrahams