Top1Toys & More in Ter Apel voor speelgoed en ... fietsen

ter apel

De speelgoedwinkel Top1Toys in Ter Apel heeft een nieuwe eigenaar. De speciaalzaak aan de Hoofdstraat 49B wordt gerund door Robert en Nathalie Buné die in het grensdorp wonen.

door Paul Abrahams

"Een half jaar geleden zijn de eerste gesprekken gevoerd met de twee broers Braam, de voormalige eigenaars, die ook een speelgoedwinkel in Klazienaveen hebben", vertelt Robert. "Vanwege familieomstandigheden wilden zij noodgedwongen Ter Apel afstoten en alleen doorgaan met Klazienaveen." Met de opening van een eigen winkel is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, verklapt Robert die benadrukt dat alle medewerkers hun baan hebben behouden. "We hebben wel de beschikbare vierkante meters opnieuw ingericht, want we hebben het assortiment speelgoed uitgebreid met fietsen en aanverwante accessoires. Vandaar de naam Top1Toys & More. Ik heb gewerkt bij een fietsengroothandel in Hoogeveen en de laatste tien jaar bij een fietsenspeciaalzaak in Noordscheschut. Wat dat betreft ken ik het klappen van de zweep als geen ander. Op de begane grond wordt speelgoed verkocht en klanten kunnen op de eerste etage terecht voor speelgoed en ... fietsen. Voor mannen, vrouwen en kinderen. We presenteren een gevarieerd assortiment voor iedere portemonnee en de ruimte is zo groot dat onderdak een proefrit kan worden gemaakt. We hebben zelfs een testbaan aangelegd." Binnen afzienbare tijd worden in de winkel ook elektrische fietsen verkocht", vervolgt Robert die officieel leermeester is. "En we zijn bezig met het uitwerken van plannen om op de begane grond een werkplaats voor fietsen te realiseren. We willen zo snel mogelijk met de verbouwing beginnen." Het echtpaar blikt met een goed gevoel terug op de eerste dagen na de opening van de winkel. "We hebben veel klanten over de vloer gehad en de reacties zijn vooral positief. En wat heel fijn is: we hebben inmiddels ook al de eerste fietsen verkocht."

Auteur

Paul Abrahams