Nationale Boomfeestdag bij Moekesgat in Ter Apel

ter apel

De viering van de Nationale Boomfeestdag op woensdag 16 maart vindt dit jaar plaats bij Moekesgat in Ter Apel.

Wethouders Wietze Potze en Giny Luth geven om 09.00 uur het officiële startschot van dit grootse evenement door samen met enkele leerlingen van basisschool Pork de eerste boom te planten. Vervolgens planten circa 25 leerlingen van de school dertien iepen. De gemeente Vlagtwedde doet al decennia mee met de viering van de Nationale Boomfeestdag, dat elk jaar in maart wordt gehouden. Als natuurschone en bosrijke gemeente is er altijd wel een plantlocatie te vinden, meestal in samenspraak met organisaties als Staatsbosbeheer, natuurmonumenten of IVN. Ditmaal is de regie in eigen handen van de gemeente.

Auteur

Paul Abrahams