Grunneger Laidjesfestival door basisschoolleerlingen in sporthal in Ter Apel

ter apel

Bijna 300 leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van tien basisscholen in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde doen vrijdag 18 maart mee aan een Grunneger Laidjesfestival.

Ze geven dan in de sporthal in Ter Apel een uitvoering van Groningstalige liedjes. Daarbij worden ze begeleid door een professionele popband. Het festijn begint om 19.00 uur. Ter voorbereiding op dit liedjesfestival zijn de afgelopen periode op de deelnemende basisscholen workshops gegeven door zangers/liedjesmakers Alex Vissering en Olaf Vos. Maandagochtend 14 maart gaven leerlingen van obs Willem Lodewijck te Bourtange in de studio van radio Noord een demonstratie, waar zij een live optreden hebben gedaan met het Groninger liedje van Olaf Vos, ‘In mien theehoes’. Het Grunneger Laidjesfestival is bedacht en uitgewerkt door onderwijzer en muzikant Jean Paul Mensing en vindt plaats in het kader van de Grunneger Weke. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hopen daarmee kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken.

Auteur

Paul Abrahams