Kinderen zingen uit volle borst in de sporthal in Ter Apel

ter apel

Bijna 300 leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van tien basisscholen in de gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hebben meegedaan aan een Grunneger Laidjesfestival.

Het evenement vond plaats in de sporthal in Ter Apel. Bij het zingen van de Groningstalige liedjes werden de jongens en meisjes begeleid door een professionele popband. Ter voorbereiding op dit liedjesfestival zijn de afgelopen periode op de deelnemende basisscholen workshops gegeven door zangers/liedjesmakers Alex Vissering en Olaf Vos. Het Grunneger Laidjesfestival is bedacht en uitgewerkt door onderwijzer en muzikant Jean Paul Mensing. Het evenement werd georganiseerd in het kader van de Grunneger Weke. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hopen daarmee kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken.

Auteur

Paul Abrahams