Ralph de Jongh Band terug in cultuurpodium VanSlag in Borger

Ter Apel

De Ralph de Jongh Band keert op zaterdag 2 april terug in Cultuurpodium VanSlag in Borger waar hij zijn nieuwe dubbel-cd ‘Lonesome Man, Ocean of Love’ presenteert. Tijdens het liveoptreden speelt hij de meeste nummers van het nieuwe studioalbum. De cd is vanaf 31 maart verkrijgbaar in de winkel.

De Jongh werd ooit ontdekt door bluesridder Harry Muskee, die hem meteen meenam op een twee jaar durende theatertour. Sindsdien is Ralph de Jongh niet meer weg te denken uit het Nederlandse blueslandschap. In 2014 won hij de Dutch Blues Challenge met zijn mix van blues, soul, rock & roll. “Het is werkelijk een sensatie om deze charismatische blonde god aan het werk te zien. Als bezeten door BB King, Robert Johnson en een jonge Mick Jagger, speelt en zingt De Jongh de blues alsof hij ervoor geboren is: hartstochtelijk en met een groot gevoel voor drama”, schreef Het Parool. Voor het nieuwe album heeft De Jongh zelf alle teksten van de vierentwintig nummers. De muziek is breed gestoeld op vooral zijn rockinvloeden uit de jaren zeventig en her en der doorspekt met blues accenten. Er staan een aantal mooie luisterliedjes op als Rye met een mooi slot met de wegstervende viool. Veel nummers zijn ingetogen gespeeld, maar met mooie melodieuze arrangementen en met veel gevoel ingezongen. Kaarten voor dit optreden zijn nu verkrijgbaar bij VanSlag. Het concert begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu

Auteur

Paul Abrahams