Leerkracht obs Hagenhofschool haalt 1 april grap uit met leerlingen

Ter Apel

Afgelopen donderdag 30 maart kregen de ouders van de leerlingen van de Hagenhofschool in Stadskanaal per e-mail het verzoek mee te willen aan een onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Medewerkers van de universiteit zouden willen onderzoeken of het waar is dat kinderen met een warm hoofd betere resultaten behalen dan kinderen met een koud hoofd. Om aan het onderzoek mee te doen zouden alle kinderen vrijdag 1 april een muts moeten meenemen naar school. Op school zou dan een tweetal toetsen worden gegeven. Een toets gemaakt met een muts op en een toets zonder een muts op. Achteraf zouden de resultaten van beide toetsen met elkaar worden vergeleken om vast te stellen of de toetsresultaten inderdaad beter zijn met muts op dan zonder muts. Veel kinderen namen inderdaad afgelopen vrijdag een muts mee naar school. Het ging hierbij uiteraard om een 1 april grap. "Aanstichter" juf Alette: "Ik ben bij alle klassen langs geweest om het onderzoek te starten. Ze hadden inmiddels al wel iets door. Toen de leerlingen met mutsen op in de klas met pen en papier voor zich dicteerde ik: Het klopt! Vandaag is het 1 april!" .

Auteur

Paul Abrahams