Leerkrachten basisscholen Gasselternijveen nemen ouders kinderen op de hak

Ter Apel

OBS J. Emmens en CDS ’t Kompas hebben vandaag een ludieke grap uitgehaald met de ouders van beide scholen.

In de dagen voor 1 april ontvingen alle ouders een brief namens beide directeuren. In deze brief stond dat er vanaf 01-04-2016 met parkeervergunningen werd gewerkt. Groene parkeervergunningen voor mensen die buiten Gasselternijveen wonen, zij mochten rondom de school parkeren. En rode vergunningen voor mensen uit Gasselternijveen, zij mochten bij de sporthal parkeren. Daarnaast werd er een stempelsysteem geïntroduceerd. Mensen die op de fiets kwamen, mochten een stempel halen en bij 50 stempels werd er een beloning gegeven. De voorpret bij beide teams was enorm. Bij stagiaires werd de grap uitgeprobeerd en zij tuinden er met open ogen in. Na het uitgeven van de brief kwam er een storm aan reacties. Op de ochtend van 1 april, hebben alle automobilisten een papier onder de ruitenwisser gekregen met de vergunning. Op de achterkant stond: 1 april! De reacties bij de ouders waren uiterst positief. Ze konden de lol er van inzien, maar zagen ook dat er op leuke wijze aandacht werd besteed aan veiligheid, op de fiets naar school en parkeerbeleid.

Auteur

Paul Abrahams