ZPC Stadskanaal houdt waterpolo clinics voor basisscholen in Stadskanaal

Ter Apel

De leerlingen van de Meester Neuteboom school, De Maarsborg en de Gabriël Dam school krijgen maandag 4 april een clinic waterpolo in het Pagecentrum in Stadskanaal.

De clinic wordt georganiseerd voor de groepen 6, 7 en 8 van deze scholen. Tijdens de clinic krijgen de leerlingen vier kernonderdelen waterpolotechniek aangeboden. Als afsluiting wordt er een toernooi gespeeld waarbij de leerlingen het zojuist geleerde in praktijk kunnen brengen. De clinics worden gegeven door leden van ZPC Stadskanaal en mogelijk gemaakt in samenwerking met Stichting Welstad Stadskanaal. Onder leiding van Naomi Zuidema, een student van het Hanze Instituut voor Sportstudies te Groningen en waterpolo speelster bij ZPC Stadskanaal krijgen de leerlingen les in het waterpolo. Samen met een grote groep vrijwilligers worden over de hele dag meer dan 100 kinderen actief gehouden. De Willibrordschool en de Ark mochten het spits afbijten en zijn op 22 februari langs geweest bij ZPC Stadskanaal in het Pagecentrum. De leerlingen hebben op die dag waterpolo ervaren en een goed beeld gekregen van de sport. Het doel van de clinics is om leerlingen samen te laten bewegen en sport in de ruimste zin te stimuleren. Dit wordt gedaan door de leerlingen in contact te brengen met verschillende sportverenigingen waaronder ZPC Stadskanaal. "De eerste clinic dag was een groot succes, veel enthousiasme en plezier, super om te zien. Op naar de volgende!", zegt Naomi Zuidema.

Auteur

Paul Abrahams