De Kruimel in Gasselte start nieuw feest en trouwlocatie concept

Ter Apel

Opa doet een dutje op de bank, de kleine zit lekker een filmpje te kijken en de studievrienden bereiden op zolder hun stukje voor. Zomaar een zaterdagmiddag Bij De Kruimel in Gasselte, waar een geweldige bruiloft wordt gevierd.

Eigenaren Dries en Carolien Pepping zien het helemaal voor zich. Vanaf nu krijgen bruidsparen die in 2017 willen trouwen, te horen dat ze niet alleen de trouw- en feestlocatie afhuren, maar dat daar tevens een compleet woonhuis met ruimte voor vijftien slapende gasten bij zit. Niet onbelangrijk, een sfeervolle bruidssuite maakt het all-in concept van trouwen, feesten en overnachten helemaal compleet. De Kruimel is al bijna 25 jaar hét adres voor feesten en partijen. De naam, afkomstig van de oude bakkerij die vroeger aan de Dorpsstraat gelegen was, dekt al lang niet meer de lading van het leuke etablissement dat achter de voordeur verschuild gaat. Vele bruidsparen beloofden elkaar de afgelopen decennia eeuwige trouw. Ze trouwden veelal in het schattige Middeleeuwse kerkje naast het vorig jaar aangelegde witte zandstrandje. Er werd gefeest in de tuin, het gezellige overdekte terras of het knusse café. "Sinds kort niet alleen op alle doordeweekse dagen van de week, maar ook op zaterdag en zelfs op zondag is het mogelijk om bij De Kruimel voor de wet te trouwen", vertelt Carolien. Momenteel woont het gezin Pepping nog in het naastgelegen woonhuis. Er staan echter veranderingen op stapel. Eind volgend jaar vindt de verhuizing plaats naar een ander huis in Gasselte. Het betreft het ouderlijke huis van Dries aan 'Achter de Brinken'. "Dit maakt dat de mogelijkheden voor bruiloften en feesten nog verder uitgebreid gaan worden", vertelt hij. "Wie bij ons een feest boekt, krijgt het gehele woonhuis er bij. Er zijn maar weinig andere trouw- en feestlocaties waar dat het geval is. We spelen hiermee in op een groeiende vraag in de markt naar all-in concepten. Hoe lekker is het dat je na je bruiloft lekker met je naaste familie of goede vrienden kunt blijven slapen en dat je de volgende morgen nog kunt nagenieten van alle verhalen. Wij zorgen desgewenst voor een volle koelkast, zodat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een heerlijk ontbijt. Daarna vertrek je weer lekker fris naar huis." Ook voor feestvierders met kinderen of oudere gasten is het huis een uitkomst. "Zeker als je feest een hele dag duurt, kan dat behoorlijk vermoeiend zijn", vertelt Carolien. "Als je je kinderen lekker om acht uur in bed legt, met een babyfoon erbij, kun jij zelf mooi de hele avond feesten. Of je dan zelf ook blijft slapen, of de kinderen na afloop uit bed haalt, moet je zelf weten. We hebben vijf slaapkamers en drie badkamers in het huis en een grote zolder waar mensen gewoon met een matje en slaapzak kunnen slapen. Als je wilt zou je zelfs wel met 15 tot 20 man kunnen overnachten." Betaalbaar Dries en Carolien verwachten dat het nieuwe concept een groot succes gaat worden. "Juist omdat we bij De Kruimel alles voor je feest kunnen regelen tegen een heel betaalbare prijs, denken we dat dit hard zal gaan. Wat denk je bijvoorbeeld van trouwen op zondag? Dat komt steeds meer in trek en is niet duurder dan trouwen op zaterdag. Groot voordeel is dat je gasten dan geen vrij hoeven te nemen van hun werk. We zitten dit jaar al behoorlijk vol met vooral bruiloften, maar de verwachting is dat ook 2017 straks hard zal gaan. Het is een gat in de markt."

Auteur

Paul Abrahams