Keurmerk Persoonlijke Uitvaart voor Bouman Uitvaartzorg in Buinen

Ter Apel

Bouman Uitvaartzorg aan de Molenstraat 5 in Buinen heeft als eerste uitvaartonderneming in de gemeente Borger-Odoorn het keurmerk van de Stichting Keurmerk Persoonlijke Uitvaart mogen ontvangen.

Het unieke van het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart is dat de uitvaartonderneming wordt beoordeeld door de nabestaanden voor wie Bouman Uitvaartzorg een uitvaart heeft mogen verzorgen. Bij het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart draait het primair om de persoonlijke benadering en betrokkenheid en niet om het volgen van protocollen en processen. Een uitvaart wordt op maat samengesteld en de nabestaanden beslissen alles zelf. Uiterlijk de volgende dag volgt er een transparante begroting en er wordt alleen betaald voor diensten die daadwerkelijk worden afgenomen. Uitgangspunt is dat een uitvaart niet direct in één gesprek geregeld hoeft te worden maar dat er dagelijks contactmomenten zijn om de uitvaart vorm te geven. Alle tijd die nodig is wordt hieraan besteed. Belangrijk is ook dat er altijd één aanspreekpunt is. De uitvaartverzorger, die de uitvaart bespreekt, is ook degene die de uitvaart gaat begeleiden.

Auteur

Paul Abrahams