Tijdcapsules onder de nieuwe kansel in de Semsstraatkerk in Stadskanaal

Ter Apel

De verbouwing van de Semsstraatkerk in bijna voltooid. De heropening van het oudste kerkgebouw van Stadskanaal vindt zaterdag 23 april plaats.

Eén van de onderdelen van het programma is het plaatsen van verschillende tijdcapsules in de holle ruimte onder de nieuwe kansel. "Voor 25 euro kan iedereen een kunststof kokertje met een losse deksel kopen", vertelt Jan Nijwening van Stichting Vrienden Semsstraatkerk. "In de koker met een lengte van twaalf centimeter en een diameter van bijna drie centimeter kunnen allerhande spulletjes worden gestopt. Van een persoonlijke brief tot een USB stick of een SD kaartje. Het is de bedoeling dat de kokertjes over vijftig jaar of over honderd jaar worden geopend. Dat mag iedereen zelf bepalen." U wilt meer informatie over de actie 'tijdcapsule' van Stichting Vrienden Semsstraatkerk? Bel dan even Jan Nijwening, 0599-615764.

Auteur

Paul Abrahams