Herdenkingsbijeenkomst bevrijding van Buinen

Ter Apel

Op dinsdag 12 april wordt de bevrijding van het dorp Buinen herdacht. Het is inmiddels 71 jaar geleden dat Buinen door Poolse militairen is bevrijd. Op 12 april vindt hiervoor een herdenkingsbijeenkomst plaats in Steakhouse El Zorro/Hotel Hartlief.

De bijeenkomst begint om 18.30 uur. Rond 19.00 uur start de stille tocht naar het monument, gelegen bij het viaduct aan de weg Buinen-Exloo. Namens de gemeente Borger-Odoorn zijn burgemeester Jan Seton en de raadsleden Erik Huizing en Henk Zwiep aanwezig zijn. De burgemeester legt samen met Henk Boezen (namens het Bevrijdingscomité) een krans bij het monument. Na afloop van de herdenking is er in Steakhouse El Zorro/Hotel Hartlief gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Auteur

Paul Abrahams