Collecte in Ter Apel voor opkikkerdagen Stichting Opkikker

ter apel

In de week van 1 tot en met 7 mei wordt in Ter Apel gecollecteerd voor Stichting Opkikker.

door Paul Abrahams

De opbrengst van de collecte komt geheel ten goede aan het organiseren van Opkikkerdagen voor langdurig zieke kinderen en hun gezin. Om zogeheten Opkikkerdagen te kunnen blijven organiseren zijn voldoende financiële middelen nodig. Initiatiefnemers van de collecte in het grensdorp zijn de 38-jarige Michel Snijder en de twee jaar jongere Marleen Ophof. Zij zijn de ouders van de driejarige Sven, die een ernstige hartafwijking heeft. "We zijn vorig jaar mei verrast met een Opkikkerdag in Center Parcs de Eemhof in Zeewolde", vertelt Michel. "We hebben daar met elkaar zo van genoten, dat we vinden dat zoveel mogelijk langdurig zieke kinderen en hun familie een keer een fijne dag moeten kunnen meemaken." Om de geldinzameling in hun woonplaats te kunnen houden is een vergunning aangevraagd bij de gemeente Vlagtwedde en bij het Centraal Bureau Fondsenwerving. "Inmiddels staan 20 namen van vrijwilligers op de lijst, die begin mei huis-aan-huis gaan collecteren. Zij nemen allemaal drie, vier straten voor hun rekening. Stichting Opkikker heeft de collectebussen geleverd en de badges met de namen van de collectant. We hopen uiteindelijk 1000 tot 1250 euro op te halen. Dit jaar houden we de collecte vooralsnog alleen in Ter Apel, het is de bedoeling om volgend jaar geld in te zamelen in de hele gemeente Vlagtwedde." De opbrengst van de collecte wordt dinsdag 10 mei om 15.00 uur bekend gemaakt. Dan wordt de cheque overhandigd aan een vertegenwoordiger van Stichting Opkikker. U wilt meer informatie over de collecte voor Stichting Opkikker in Ter Apel? Bel dan Michel Snijder, 06-43441316.    

Auteur

Paul Abrahams