Sellingen heeft nu ook een Bibliotheek op school

Ter Apel

CBS Het Gebint en OBS Op d'Esch in Sellingen beschikken over een Bibliotheek op school. De voorziening is dinsdagmorgen door wethouder Wietze Potze van onderwijs van de gemeente Vlagtwedde officieel in gebruik genomen.

OBS Op d'Esch doet mee aan het project Lezen is leuk!, een initiatief van Stichting Kinderpostzegels Nederland en Stichting Lezen. CBS Het Gebint maakt gebruik van de Stimuleringsregeling Bibliotheek op school van Kunst van Lezen. Hierdoor zijn er veel aantrekkelijke nieuwe boeken aangekocht, die geplaatst zijn in nieuwe kasten. Daarmee is een mooie Bibliotheek op school gerealiseerd. Bovendien krijgen alle kinderen een boekenbon van tien euro, waarmee zij een boek kunnen kopen. Met dank aan een financiële ondersteuning van de gemeente Vlagtwedde en Stichting Kinderpostzegels. Door de bijdrage van de gemeente krijgen ook de peuters van peuterspeelzaal Rzijn - eveneens gevestigd in de Zuides - ook een boek. De Bibliotheek op school is een programma waarin bibliotheken, scholen en gemeenten structureel samenwerken aan de verbetering van de taalvaardigheid, de leesmotivatie en informatievaardigheden van leerlingen.

Auteur

Paul Abrahams