Overzicht Nationale Herdenking 4 mei in de gemeente Vlagtwedde

Ter Apel

Op woensdag 4 mei zijn burgemeester Leontien Kompier, wethouder Giny Luth, wethouder Wietze Potze en plaatsvervangend raadsvoorzitter Marjan Heidekamp-Prins aanwezig bij de plechtigheden die in de gemeente Vlagtwedde worden gehouden in het kader van de nationale 4 mei herdenking.

Op diverse locaties wordt de herdenking en kranslegging voorafgegaan door een stille tocht. Dit jaar vindt voor het eerst ook een herdenking in Sellingen plaats. Burgemeester Leontien Kompier is daarbij aanwezig. Het vertrek is om 19.20 uur vanaf de barak bij Kamp de Beetse in een stille tocht naar het monument. Wethouder Giny Luth gaat naar Vlagtwedde waar men om 19.20 uur vanaf de Multifunctionele Accommodatie ’t Aambeeld in een stille tocht vertrekt naar het oorlogsmonument aan de Kerkstraat. Wethouder Wietze Potze is aanwezig bij de herdenking in Ter Apel waar men om 19.45 uur vanaf het voormalige schoolplein van ‘Pinocchio’ in een stille tocht vertrekt naar de gedenknaald aan de Rütenbrockerweg. Plaatsvervangend raadsvoorzitter Marjan Heidekamp-Prins gaat naar Bourtange waar men om 19.45 uur vanaf het Informatiecentrum in een stille tocht vertrekt naar de Synagoge.

Auteur

Paul Abrahams